Open Hours: Mon - Fri 8.00 am - 6.00 pm

OTVORENJE DANA GRADA TEŠNJA I IZLOŽBE SLIKA BOJANE STOJAKOVIĆ

U petak 1. decembra u 17 sati u Centru će biti otvorena manifestacija Dani grada Tešnja. Tom prilikom bit će otvorena i izložba slika istaknute likovne umjetnice Bojane Stojaković, o čijem će stvaralaštvu govoriti Sandra Mlađanović, magistar vizuelne umjetnosti.

Bojana Stojaković rođena je 1979. godine u Doboju, gdje živi i radi. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, odsjek Slikarstvo, diplomirala je 2002. godine u klasi profesora Marka Musovića. Magistrirala je 2009. godine na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, odsjek Slikarstvo, u klasi profesora Radomira Kneževića.

Samostalno je izlagala u Doboju, Banjaluci, Trebinju, te u Hamenlini/Finska i Berlinu/Njemačka. Učestvovala je na likovnim simpozijumima, kolonijama, salonima i grupnim izložbama u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Italiji, Njemačkoj, Španiji, Finskoj, Mađarskoj, Egiptu, Belgiji, Austriji i SAD.

Od 2003. godine član je Evropske asocijacije likovnih umjetnika sa sjedištem u Esenu/Njemačka. Njeni radovi nalaze se u privatnim i javnim kolekcijama širom svijeta.

Dobro došli…

Prethodna Obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Copyright © 2023 Centar za kulturu i obrazovanje Tešanj | Developed by Smart televizija d.o.o.