DJELO KOJE DALEKO NADILAZI LIMITE ŽANRA

Večeras je u Pozorišnoj dvorani Centra promovirana knjiga Fuada Šišića »Sistemska transformacija, na primjeru tešanjske privatne kompanije Saračević d.o.o.«

U izvanrednoj atmosferi, o knjizi i o njenom autoru u superlativima su kazivali recenzenti – znameniti eksperti iz oblasti teroije menadžmenta Boris Vukić iz Novog Sada i Tarik Kadrispahić iz Sarajeva, zatim urednik knjige Amir Brka, vlasnik kompanije “Saračević” Osmo Saračević i njegov sin Mirza koji je član menadžerskog tima firme, a na kraju se vrlo nadahnutim izlaganjem obratio i sâm autor.

Ukupno uzevši, ocijenjeno je da se radi o djelu koje je u svome žanru apsolutno jedinstveno ne samo u Bosni i Hercegovini nego i na našem jezičkom prostoru, te da ovo štivo predstavlja sintezu u kojoj se, pored ostalog, zbiraju svi kvaliteti samoga autora – i kao osobe sa iskustvom iz različitih menadžerskih praksi, i kao posvećenika recentnoj teorijskoj literaturi iz struke, i kao čovjeka kojeg su njegove vrline uvijek vodile ka tome da djeluje s ciljem oljuđivanja surovih procesa, i onih društvenopolitičkih i onih privrednih.

Riječ je o 9. knjizi Fuada Šišića, a 7. koja je objavljena u izdanju Centra. Inače, to je 188. knjiga u našoj izdavačkoj djelatnosti, 17. u biblioteci Obrazovanje i 6. koju smo objavili ove godine.

O nabavci knjige zainteresirani se mogu obavijestiti na ovom fb profilu:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100094437457833

(Fotografije: Salih Ahmić)

Prethodna Promocija nove knjige Fuada Šišića

Copyright © 2023 Centar za kulturu i obrazovanje Tešanj | Developed by Smart televizija d.o.o.