U subotu 5. novembra s početkom u 17 sati u Centru će biti otvorena izložba crteža uglednog bosanskohercegovačkog likovnog umjetnika Sanjina Lugića.

Sanjin je rođen 1964. godine u Sarajevu, osnovno i srednje obrazovanje završio je u rodnom gradu, gdje je 1987. i diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti, a zvanje magistra umjetnosti za oblast restauracije štafelajskih slika stekao je 2001. godine u Ljubljani. Specijalistička i stručna usavršavanja imao je u Firenci i Rimu (Italija), Oslu (Norveška) i Kyotu (Japan). Živi u Sarajevu.

Imao je više samostalnih izložbi u Bosni i Hercegovini i u inozemstvu, a dva puta – 2008. i 2010. godine – je izlagao i u našoj ustanovi, kada se tešanjskoj publici predstavio svojim slikama. U novije vrijeme Sanjin se ogleda i u tehnici crteža, pri čemu je nastala kolekcija sa više od 50 umjetnina koja će premijerno biti izložena u našoj ustanovi.

Na otvorenju će govoriti likovni umjetnik iz Tešnja Sabahudin Kovač, a Centar na ovaj način obilježava i svoj jubilej: posrijedi je 140-ta izložba u našoj organizaciji…

Prethodna Predstavljena Strikanova knjiga

Copyright © 2023 Centar za kulturu i obrazovanje Tešanj | Developed by Smart televizija d.o.o.