Od Jukića do Jukića

PUTOPIS O TEŠNJU MILE JUKIĆA

Najranije poznate putopisne impresije o Tešnju zabilježio je fra Ivan Frano Jukić u »Putovanju po Bosni 1842«, zatim su Tešanj posjećivali, u njemu boravili i opisivali ga Arthur John Ewans, Ćamil Sijarić, Jan Beran, Alija Isaković, Ibrahim Kajan, Dragan Marijanović, a, evo, tom se registru putopisaca pridružuje sada i Milo Jukić.

Milo Jukić nesvakidašnja je osobnost na horizontu suvremene bosanskohercegovačke kulture. On je romansijer, pjesnik, pripovjedač, historičar, etnolog, televizijski autor, putopisac, novinar, nakladnik, urednik, kulturni producent… U posljednjih osam godina na portalu Bljesak.info objavio je čak 420 putopisnih tekstova, iz tjedna u tjedan, a danas je osvanuo još jedan, naslovljen »Tešanj, nebeska arabeska ispod labuđih krila od žestac kamena«.

Preporučujemo vam taj sočni, vispreni i duhoviti tekst, a više o njegovu autoru možete saznati recimo ovdje: https://bljesak.info/kultura/flash/milo-jukic-tuzno-je-sto-se-izdaju-tolike-knjige-odose-brda-sume-bezveze/400046

Prethodna NOVA ŠKOLSKA POSJETA IZLOŽBI

Copyright © 2023 Centar za kulturu i obrazovanje Tešanj | Developed by Smart televizija d.o.o.