Urnebesna komedija

U utorak 6. februara s početkom u 19 sati u Centru će biti izvedena kultna monodrama »Ako sam žena, nisam konj«.

Komičarka i glumica Ana Poznanović u svijet stand up komedije ušla je nakon objavljenog romana »Vrati se mami, siso« koji govori o mladoj ženi koja bezuspješno pokušava da se izbori sa balkanskim sistemom vrijednosti, maminim sinovima i svojom disfunkcionalnom porodicom.

Nakon višegodišnjeg iskustva stand up komičarke, oprobala se i na “daskama koje život znače” monodramom »Ako sam žena, nisam konj«, gdje režiju potpisuje Jovan Ljubenović. Ana Poznanović u njoj igra više “uloga” – od 19-godišnje zaljubljene balavice do 40-godišnje žene koja je prošla život ne postajući ništa pametnija kada je ljubav u pitanju.

Komedija za jake žene i hrabre muškarce. Urnebesna komedija o ženi koja traži ljubav. Komična i iskrena priča jedne žene koja, tražeći onog pravog, na momente gubi samu sebe. Priča je to o zaljubljivoj i pomalo naivnoj djevojci od trenutka gubljenja nevinosti do zrelog doba. Suštinski, to je priča svake žene koja nastoji da pronađe “onog pravog”. Priča o pametnoj mladoj ženi koja radi glupe stvari. Zbog ljubavi. Zbog biološkog sata.

Pogledajte ovu monodramu koja će vas nasmijati do suza, ali i natjerati da se zamislite nad vječitim pitanjem svake žene: da li sam ja normalna?

Ulaz je 15 KM

Prethodna AKADEMIK GRADIMIR GOJER O KNJIZI ENVERA KAZAZA

Copyright © 2023 Centar za kulturu i obrazovanje Tešanj | Developed by Smart televizija d.o.o.