Open Hours: Mon - Fri 8.00 am - 6.00 pm

PROMOCIJA KNJIGE FRA IVANA ŠARČEVIĆA

U petak 16. decembra s početkom u 17 sati u Centru će biti predstavljena nova knjiga Ivana Šarčevića »Teološki pogledi u višeetničkom kontekstu«. Izdavač je naša ustanova, a suizdavač »Ex libris« iz Rijeke. Objavljivanje knjige financijski su podržali Općina Prozor-Rama i Fondacija za izdavaštvo Sarajevo.

O knjizi će govoriti književnik Ivan Lovrenović, dr. fra Drago Bojić i sâm autor, a ovaj čin je dio programa manifestacije Dani grada Tešnja koja se organizira pod pokroviteljstvom Općine Tešanj.

Ivan Šarčević je bosanski franjevac, teolog i publicist. Rođen je 1963. godine (Rumboci, Prozor-Rama), osnovnu školu završio je u Pleternici (Hrvatska), gimnaziju u Visokom, novicijat također u Viskom, a Filozofsko-teološki studij u Sarajevu. Na postdiplomskom studiju bio je u Rimu, gdje je magistrirao 1992. i doktorirao 1995. godine. Za svećenika je zaređen 1988. u Sarajevu.

Predaje pastoralnu teologiju i katehetiku na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Vršio je službu odgojitelja, bio je tajnik i dekan Franjevačke teologije u Sarajevu, pročelnik Katehetskog ureda Vrhbosanske nadbiskupije. Bio je glavni urednik mjesečne revije »Svjetlo riječi« i gost-kolumnist »Oslobođenja«. Objavio je 7 knjiga u kojima se bavi pitanjima naviještanja vjere, religioznoga jezika, odnosa vjere i nevjere, vjere i politike (politička teologija, teologija i ateizam…), ekumenizma i međureligijskoga dijaloga, opraštanja i pomirenja, pitanjima odnosa vjere i umjetnosti (književnost i slikarstvo).

Dobro došli…

(Na fotografiji: Načelnik Tešnja Suad Huskić i fra Ivan Šarčević /desno/ na koncertu violinistice Natalije Todorović održanom u Centru 5. decembra uz otvorenje manifestacije Dani grada Tešnja)

Prethodna A MOŽDA ĆE TEŠNJEM SE ZVATI I NEKI MALI ZAKUTAK RAJA…

Copyright © 2023 Centar za kulturu i obrazovanje Tešanj | Developed by Smart televizija d.o.o.