Sa fb Narodne biblioteke “Ivo Andrić” Čelinac:

У челиначкој библиотеци у Челинцу у уторак, 1. октобра представљен је роман „Поезија није у моди“ Сање Радуловић из Добоја.

Роман је објављен 2023. године у издању Центра за културу и образовање из Тешња, а о њему су говорили рецензент Момчило Спасојевић и ауторка. У тематском смислу обрађује дисфукнционалност у блиским односима као посљедицу неразумијевања и подразумијевања усљед претпоставке да животни избори морају свима бити исти у за то предвиђено и прихватљиво вријеме. У овом роману налазимо и други роман „Жена без језика“ који доказује да потреба за разумијевањем налази различите и понекад врло неуобичајене начине и да и прећутано треба удомити.

Ово је четврта књига Сање Радуловић, поред збирки поезије „Лепет крила мајке птице“ и „Прстохват маслачка“ и збирке кратких прича „Номад на штиклама“.

Сања Радуловић је сарадница Удружења грађана Поетум окупљених с циљем развијања културе чији је један од начина а тренутно и најпрепознатљивији блог Поетум (https://poetum.weebly.com/) на којем поезију и прозу објављују писци у развоју али и афирмисани и објављивани. Сарадница је и интернет магазина Књиговање (https://knjigovanje.weebly.com/) који се осим књижевности бави афирмацијом и развојем културе и умјетности у ширем смислу обухватајући осим књижевности, музику, филм и позориште.

Роман „Поезија није у моди“ доступан је за позајмицу у Народној библиотеци „Иво Андрић“.

Prethodna TEŠANJ KAO DUBROVNIK?

Copyright © 2023 Centar za kulturu i obrazovanje Tešanj | Developed by Smart televizija d.o.o.